Bostadsområde Obervatoriet

Byggnationen av studentlägenheter i kvarteret Observatoriet färdigställdes våren 2009 och består av sex byggnader. Studentbostadsstiftelserna från G-H och Gotlands nationer delar på ett hus medan Värmlands, Norrlands och V-Dala har var sitt och Uppsalahem har två hus.
I kvarteret Observatoriet finns Stiftelsen Gästrike-Hälsinge nations Studentbostäders hus på adressen Rackarbergsgatan 15. Byggnaden har 7 våningar med hiss. Observatoriet ligger beläget mellan Luthagen och Rackarberget med närhet till grönområdena Ekonomikum- och Observatorieparken. Med cykel når du Uppsalas centrala delar på några minuter med bland annat studentnationer och kulturliv. På gångavstånd finns det två livsmedelsbutiker.

På Obervatoriet har Stiftelsen Gästrike-Hälsinge nations Studentbostäder:

19 stycken 1:rumslägenheter

5 stycken 2:rumslägenheter

För samtliga lägeheter gäller:
  • 12 månadershyra
  • Omöblerat
  • Tillgång till kabel-tv, tvättstuga och bastu
  • Internet via Bredband2
  • El, ingår ej, innan inflyttning behöver du teckna ett elavtal
  • Vatten ingår ej, du behöver inte teckna något avtal utan din faktiska förbrukning kommer att debiteras på hyresavierna.

Boendeservice Observatoriet

Bredband & TV
TV
Stiftelsen är ansluten till digital-tv via Tele2. För att kunna ansluta behöver du ha en tv med inbyggd digital-box eller en separat digital-box. Läs mer på Tele2.se.

Bredband
Uttag för internet finns i varje lägenhet. Det du behöver för att ansluta är en nätverkskabel och en dator. Vill du ha trådlöst internet i din bostad behöver du skaffa en egen wifi-router för ändamålet. Leverantör av bredband är Bredband2. Här kan du läsa mer om bredbandet och hur du aktiverar ett uttag & felanmäler.
Cyklar & parkering
Cykelparkering
Cyklar parkeras i befintliga cykelställ. Det finns även cykelförråd i källaren.

Parkering
Samtliga parkeringsplatser inom området är avgiftsbelagda.

Parkeringsavgiften betalas i parkeringsautomat belägen mitt på parkeringsområdet. Man kan betala med kontanter eller kort.

Boende betalar reducerad avgift ”Boende-taxa”. Kravet är att ett giltigt ”Boende- tillstånd” finns avläsbart i fordonet tillsammans med parkeringsbiljetten under hela uppställningstillfället.

Samtliga hyresgäster inom kvarteret Observatoriet har möjlighet att få ett boendetillstånd som berättigar till reducerad parkeringsavgift. Boende som önskar ”Boende-tillstånd” kontaktar Aimo Park AB som ansvarar för driften av parkeringen.

Aimo Parks kundservice:
Mail: kundservice@aimopark.se, Telefon: 0771-96 90 06 eller via kontaktformulär på deras hemsida www.aimopark.se

Ett tillstånd kommer då att skickas via brev till dig så snart som möjligt. Tillståndet är tidsbegränsat. Kom ihåg att förnya det när det upphör att gälla.

Besökande/övriga betalar normal avgift vid parkering.

Sopor & återvinning

Använd befintliga sophus på området. Din tagg öppnar sophuset.

Du kan sortera följande:
• Brännbart
• Kompost
• Plastförpackningar
• Pappersförpackningar
• Metallförpackningar
• Tidningar (ej kuvert)
• Färgat glas
• Ofärgat glas
• Batterier
• Glödlampor
• Lågenergilampor

Övriga fraktioner
En gång i månaden finns möjlighet att lämna in övrigt avfall som inte kan sorteras i befintliga fraktioner, tex elektronik, matfett mm. De lämnas i en vagn som finns uppställd utanför expeditionen på Studentvägen 2C. Vilka dagar som insamlingen sker finns anslaget i ditt trapphus.

DoNATIONEN
På Studentvägen 2A finns stiftelsens återbruksrum, DoNATIONEN. Där kan du fynda möbler, husgeråd mm. Du kan även donera hela, rena & fungerande prylar som du inte längre har behov av.

Tvättstuga
Tvättstuga finns i entré plan och bokas med tagg. Du har 10 tvättpass/månad. Glöm ej att aktivera din tvättid när du ska tvätta, annars startar inte tvättmaskinerna och din tvättid avbokas efter 20min.
Bastu
Bastu finns på entré plan och du bokar bastun med tagg i tvättstugans bokningstavla.
För våra hyresgäster
Musikrum
På Studentvägen 26 finns ett musikrum som du kan använda för att spela instrument eller öva din sång. I rummet finns ett piano. Man får nyttja rummet mot avgift. För att få tillträde till musikrummet kontaktar du expeditionen.

Studieplatser
På Studentvägen 25 finns studieplatser, både enskilda samt för mindre grupper. Det finns även ett pentry där du kan värma din matlåda & brygga kaffe. Studieplatserna kan bokas vardagar mellan kl. 07.00-16.00. Du kontaktar expeditionen för att boka din studieplats.