Bostadsområdet Observatoriet

Observatoriet ligger beläget mellan Luthagen och Rackarberget med närhet till grönområdena Ekonomikum- och Observatorieparken. Bostadsområdet uppfördes 2008. Med cykel når du Uppsalas centrala delar på några minuter med bland annat studentnationer och kulturliv. På gångavstånd finns det två livsmedelsbutiker.

På Observatoriet:

118st lägenheter fördelade på 1 rok – 2 rok (27 kvm – 53 kvm)

För samtliga lägenheter gäller:
  • 12 månaders hyra
  • Värme och bredband ingår i månadshyran
  • El ingår ej, innan inflyttning behöver du teckna ett elnätsavtal och ett elhandelsavtal, vänligen läs mer här
  • Vatten ingår ej, du behöver inte teckna något avtal utan din faktiska förbrukning kommer att debiteras på hyresavierna.

Gemensamt för bostäderna på Observatoriet

Bredband & TV
Bredband
Levereras av Bredband2 och hastigheten är 250/250 Mbit. Det finns möjlighet att uppgradera till 1000/1000 Mbit.
För felanmälan samt uppgradering kontakta Bredband2, 0770-811 000, se www.bredband2.com för öppettider och driftstatus.

TV
Levereras av Tele2. För att kunna ansluta behöver du ha en tv med inbyggd digital-box eller en separat digital-box. För att se vilka kanaler som ingår i grundutbudet vänligen besök https://www.tele2.se/kundservice/tv-och-play/grundutbud
Cyklar & parkering
Cyklar
Cykelställ finns på området och vi har även två cykel förråd i källaren i hus 27A.

Parkering
Administreras av Aimo Park. Möjlighet till boendeparkering finns, boendetillstånd tillhandahålls av Aimo Parks kundservice. Vänligen uppge din adress när du kontaktar Aimo Park.

Mail: kundservice@aimopark.se, Telefon: 0771-96 90 06 eller via kontaktformulär på deras hemsida www.aimopark.se

Boendetillstånden är giltiga i 6 månader och inför slutdatum behöver du som hyresgäst höra av dig till Aimo Park om du vill förlänga ditt tillstånd för kommande halvår. Man måste vara skriven på boendeadressen eller kunna uppvisa hyresavtal vid bokning.
Tillstånden är digitala och är knutna till ett registreringsnummer. Varje hyresgäst får ett My Account-konto på Aimo Parks hemsida där man kan se sitt tillstånd, giltighetstid och byta reg.nr vid behov.
Sopor & återvinning
Soporna källsorteras i kompost, metallförpackningar, glas, plastförpackningar, kartong- och pappersförpackningar och övrigt brännbart. Dessa sopor slängs i respektive kärl i sophusen på gården. Elektronikrum finns i källaren i hus 27B bredvid tvättstugan. I detta rum finns det även kompostpåsar att hämta.

Det är inte tillåtet att ställa in gamla möbler eller andra grovsopor i soprummet. Om du vill göra dig av med sådant kan det göras på någon av Uppsalas återvinningscentraler.

För mer information om vatten, avlopp och sophantering i Uppsala vänligen besök: https://www.uppsalavatten.se/kontakt/ny-student/

For more information about water and how to recycle in Uppsala, please visit: https://www.uppsalavatten.se/other-languages/green-living-in-uppsala/
Tvättstuga
Tvättstugan finns i källaren. Tider bokas med tagg på tavlan bredvid tvättstugedörren i källaren under 27B. För aktivera ditt tvättpass och få tillgång till tvättmaskinerna måste man blippa taggen på bokningstavlan och trycka på ”Öppna”. Tvättmaskinerna låser sig när tvättpasset är slut. Man har tillgång till torkning i en timme efter avslutat tvättpass.
Övrigt
Hiss: Ja
Förråd: Alla får tillgång till eget förråd
Bastu: Ja
Grillplats: Finns på innergården
Balkong: Nej