Så här intresseanmäler du en bostad

Så här söker du en nationsbostad – Steg för steg

1. Registrera dig på Nationsgårdarna

För att kunna söka lediga nationsbostäder måste du logga in på nationsgårdarna.se via Mina sidor. Som ny sökande måste du göra en nyregistrering.

2. Logga in på Mina sidor

Som inloggad kan du se lediga nationsbostäder som är publicerade och tillhör den nation som du är medlem i eller ställt dig i kö hos.

3. Sök ledigt

Som inloggad kan du klicka ” Sök bostad” och hitta alla lediga nationsbostäder.

4. Lämna intresseanmälan

Du lämnar intresseanmälan för de nationsbostäder du vill söka. Sista dag och tid för intresseanmälan är angivet på respektive nationsbostad. Du kan innan den angivna tiden gått ut ta bort din intresseanmälan. Du kan max lämna intresseanmälan för 5 nationsbostäder per nation som har samma ansökningstid.

5. Topp 10

När tiden för intresseanmälan gått ut, får de 10 personer som anmält intresse med högst antal köpoäng en förfrågan om fortsatt intresse för nationsbostaden. Du ska lämna svar på förfrågan inom angiven tid. Uteblivet svar räknas som ett nej. Den person med högst antal köpoäng som tackat ja till förfrågan kommer att få ett erbjudande om att teckna kontrakt på nationsbostaden. Om flera personer har samma köpoäng avgör lotten mellan dessa.
Om du lämnat en intresseanmälan och inte hamnat bland de 10 första kommer din intresseanmälan att försvinna från Mina sidor.

6. Signera kontrakt

Om du är den person med högst antal köpoäng som tackat ja till förfrågan kommer du få ett erbjudande om att teckna kontrakt på nationsbostaden. Du måste signera ditt kontrakt inom 24 timmar via Mina sidor. Vid signering ska du styrka nationsmedlemskap (nationskort) och aktiva studier (registreringsintyg och studieintyg).

Innan du börjar söka nationsbostäder vänligen läs igenom de spärregler som gäller för nationsgardarna.se